Te bezoeken

Le Bugue met het "Aquarium van de Périgord Noir" en het dorpje Bournat. Ook hiervoor kunt u een gezamenlijk toegangsbewijs kopen. Twee heel verschillende bezichtigingen die iedereen zullen bekoren.

Het dorpje Bournat is een reconstructie van een perigordiaans dorpje van weleer, waar u ook oude ambachten zult aantreffen. U kunt hier lang ronddwalen omdat er zeer veel te zien is.

Het Gouffre van Proumeyssac, één van de weelderigste plekjes in de regio, in het stadje le Bugue. Ook hier rondleidingen met gids. Hiervoor is van te voren reserveren noodzakelijk.

Het dorpje Rocamadour met zijn Adelaarsrots en het apenbos. Twee toeristische attracties op 40 minuten rijden van de camping, waar u gezellige momenten kunt beleven met familie en vrienden.

Het Gouffre van Padirac, op de weg naar Brive, is ongeveer 45 minuten rijden van de camping. Het Gouffre is de eerste ondergrondse bezienswaardigheid ter wereld, in Frankrijk. Alleen te bezichtigen met reservering via hun officiële internet site.

In Montignac, op ongeveer 40 minuten rijden van de camping, vindt u de Grotten van Lascaux. Bekend over de hele wereld vanwege zijn prehistorische kunst. In het hoogseizoen enige dagen voor uw bezoek reserveren.

Montpazier, een vestingstad in het land van vestingsteden (Beaumont, Villeréal, Belvès…). Een stadje waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan, met zijn geplaveide plein in het centrum en zijn toegangspoorten en bogen.

Het stadje Les Eyzies, op ongeveer 25 minuten rijden. In dit prehistorische stadje, bevindt zich het Internationale Centrum van de Préhistorie, hier vindt u alles uit de prehistorische tijd.