Activiteiten in de omgeving

In een straal van 10 kilometer rond de camping vindt u een groot aantal bezienswaardigheden en activiteiten voor jong en oud. In de Périgord is een overvloed aan leuke plekjes en uithoeken te ontdekken. Op de camping vindt u hierover vele folders. Aarzel dus niet dat uit te zoeken wat u het meest aanspreekt.

Aan de Dordogne, in la Roque Gageac, vindt u de Barken van Norbert. Een boottocht met gids, die u de geschiedenis van de rivier en de Gabarres (barken) zal uitleggen. De uitleg is in verschillende talen.

Voor de sportievelingen, een introductie in het bergbeklimmen of speologie (grotten) op de plek van uw keuze. Voor de gevorderden is er ook de mogelijkheid om materiaal te huren.

Over de camping loopt een fietsroute, “groene weg”. Voor hen die de omgeving per fiets willen ontdekken, kunt u fietsen huren bij “Joel Bike Bus” op 500 meter van de camping. of bij Guillaume in Sarlat. Zij kunnen u wegwijs maken over de Groene route in en rond Sarlat. Beiden zijn gesitueerd aan het begin van deze routes.

Het is absoluut aan te raden om een kano tocht te maken. Niets is mooier en unieker dan kennis te maken met de vallei van de Dordogne vanaf de rivier. U kunt zelf het parcours en het aantal te varen kilometers kiezen. Dit, naargelang wat u wenst en qua niveau aan kunt. U kunt zowel een hele dag als 1 uur op het water doorbrengen. Kinderen kunnen/mogen mee varen vanaf 4 jaar.

Een ritje te paard, buiten de geëigende paden, om op plekjes, met een geweldig uitzicht over de oevers van de Dordogne, te komen, waar je over de geëigende paden niet gauw komt.

Voor diegene die autonoom wensen te zijn en de geëigende paden/wegen op een originele manier willen volgen, raden wij de ezel verhuur aan. Een concept dat veel mensen aanspreekt, vooral de kinderen. Die kunnen van de wandeling genieten zonder zich al teveel te vermoeien.

Net als in vele regio’s, vindt u ook hier avonturen parken en boomklim parkoersen. Wat een sensatie om al abseilend de Dordogne over te steken. Er is voor ieder wat wils, voor de hele sportievelingen en de gewone avonturiers.

En natuurlijk niet te vergeten, de ballonvaarten. Houdt rekening met een flinke uitgave, maar de ervaring is van een hoge klasse.