Bezienswaardigheden dichtbij camping Maisonneuve

De tuinen van Marqueyssac en het kasteel van Castelnaud La Chapelle zijn 2 bezienswaardigheden die dicht bij de camping liggen, op 2 a 3 minuten met de auto. Twee bezienswaardigheden waar u niet om heen kunt in de Périgord Noir. U kunt hiervoor, met korting, een dubbele toegangskaart kopen. Deze 2 bezienswaardigheden zijn toegankelijk voor iedereen. Er worden tientallen ludieke en leerzame activiteiten voor kinderen georganiseerd. De nachtelijke voorstellingen zijn er alleen in het hoogseizoen.

Het kasteel van Les Milandes, bekend omdat Josephine Baker er woonde, heeft een museum over haar leven. Nu is het vooral bekend om zijn demonstraties met roofvogels.

Het kasteel van Beynac, aan de andere kant van de Dordogne, gebouwd op de rotsen, is zeer imposant. Het kasteel is in het hoogseizoen elke dag, met gids, te bezoeken. Een klein advies, loop een stukje door om het kleine kapelletje te bezoeken dat zich achter het kasteel bevindt. U hebt daar een prachtig vergezicht over de vallei van de Dordogne.