Restaurants en markten

Onze klanten en wij zelf hebben voor u een selectie gemaakt van restaurants die we uitgeprobeerd en goed bevonden hebben.

Er zijn restaurants voor elke portemonnee en smaak. De selectie is lokaal in ongeveer een straal van 10 kilometer van de camping. Al deze restaurants werken met verse streekproducten en serveren specialiteiten uit de regio in een betoverende omlijsting. U krijgt er een geweldig ontvangst.

Een goede raad, reserveer uw tafel in het vooruit, want de echt goede restaurants zitten vaak vol. Aarzel niet om bij de receptie meer informatie te vragen.

De te ontdekken restaurants in de Dordogne

In het dorpje la Roque Gageac vindt u op de eerste etage van dit prachtige pand « La Belle Etoile » http://www.hotel-belle-etoile-dordogne.fr/ In het seizoen is het terras, met een fantastisch uitzicht over de Dordogne, aan te bevelen. De specialiteit, l’œuf cocotte (gepocheerd ei) façon la Belle étoile.

Cabanoix et Châtaigne zit in een klein steegje in het vestingstadje Domme. Dit restaurant heeft een smaakvol ingericht buitenterras, de sfeer is erg huislijk, je waant je haast thuis.

In Sarlat, Le Petit Manoir een restaurant met een gezellige sfeer. De kaart biedt een melange van de perigordiaanse en eigentijdse gerechten, met een Aziatische knipoog. Net als het echtpaar dat eigenaar is.

L’Envie des Mets in het kleine dorpje St Pompom, ligt aan de oever van het kleine stroompje « le Merdalou ». Een seizoenskeuken met een simpele kaart die door de kok met het wisselen van de seizoenen wordt aangepast.

Le Petit Paris in het stadje Daglan, een restaurant met charme en authenticiteit. Een geraffineerde streek keuken met gerechten van de dag.

In Beynac, vindt u La Petite Tonnelle een traditioneel restaurant in een verrukkelijke omgeving op 2 passen van de Dordogne, aan de weg naar het kasteel.

Restaurant St Martial, net als de naam van het dorpje waar het gevestigd is. Dit is de plek voor de ware gastronoom.

Maison Dupéliac, een zeer goed adres aan de rand van Sarlat, op de weg naar Brive. Betaalbare en originele keuken in een atypische omgeving.

Le Présidial in Sarlat, gevestigd in één van de oudste monumentale gebouwen. Een plek vol historie met een leuk en excellent restaurant.

Ook in Sarlat, La Couleuvrine een adres waar men niet om heen kan. Overvloedige, verfijnde traditionele gerechten.

O’plaisir des Sens , in la Roque Gageac. Bruno en Lydie ontvangen u in hun Bistronomisch restaurant, een moderne keuken met de kleuren van de Périgord. Bruno geeft een nieuwe twist aan de klassieke gerechten uit de regio.

Markten in de buurt van camping Maisonneuve

Maandag : Beynac 4 kms / Les Eysies 20 kms

Dinsdag : Cénac 5 kms / Le Bugue 15 kms

Woensdag : Sarlat 10 kms

Donderdag : Domme 8 kms

Vrijdag : La Roque Gageac 6 kms

Zaterdag : Sarlat 10 kms / Belvès 20 kms

Zondag : St Cyprien 10 kms